Prajitura frageda cu mere

de Valclaudia in Prajituri, 21 Iun 2015 | 4789 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 200 gr. unt sau margarina
  • cca 600 gr. faina alba
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 ou mare, de casa
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic praf de copt
Umplutura:
  • 2 borcane de 800 gr. mere conservate pentru prajituri sau 1,5- 2 kg mere
  • 2 linguri seminte de chia
  • zahar dupa gust
  • scortisoara si vanilie dupa gust
In plus:
  • 2 linguri gris
  • zahar pudra pentru decor
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu mere:

Preparam aluatul pentru foi astfel:

-intr-un castron amestecam untul/margarina (topite) cu zaharul, praful de copt, smantana si oul;

-adaugam faina si framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua si il dam deoparte pana ne ocupam de umplutura;

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Merele intregi se spala si se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama, se pun intr-o cratita la foc mic impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara pana se calesc si scade toata zeama lasata.

Lasam la racorit, apoi adaugam semintele de chia si amestecam.

Ungem tava cu ulei, intindem una dintre foi, o asezam in tava, intepam cu furculita din loc in loc si repartizam umplutura de mere pe toata suprafata prajiturii.

Asezam si cea de-a doua foaie, intepam din nou din loc in loc cu furculita si dam apoi prajitura la cuptor pana se rumeneste frumos.

Scoatem tava din cuptor, pudram prajitura cu zahar farin si o lasam sa se raceasca complet.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere